Adrax Instal Gaz SRL
CIF: 46813044
J40/17884/2022

Adrax Instal Servicii SRL
CIF: 41594440
J40/11648/2019

ATENTIE !!!

PENTRU SIGURANTA DUMNEAVOASTRA APELATI DOAR LA SOCIETATI AUTORIZATE IN DOMENIUL GAZELOR NATURALE DE CATRE ANRE SOLICITAND FACTURI SI COPII DUPA AUTORIZATIILE DE PROIECTARE SI EXECUTIE.
NU colaboram cu asociatiile de locatari/proprietari in vederea efectuarii verificarii/reviziei la instalatia de gaze si montaj detector(senzor gaze) daca nu exista contorizare individuala pe fiecare apartament in parte

Ce alegem: incalzire conventionala (radiatoare), incalzire in pardoseala

Ce alegem: incalzire conventionala (radiatoare), incalzire in pardoseala

Facand o comparatie intre sistemul de incalzire conventionala, cu radiatoare si cel prin pardoseala observam ca in cazul sistemului de incalzire in pardoseala temperatura este uniform distribuita la nivelul pardoselii aceasta transformandu-se intr-un calorifer urias. Acest sistem porneste de la insusirea aerului cald de a urca, acesta fiind mai usor decat aerul rece. In felul acesta obtinem un grad de comfort ridicat avand temperatura mai ridicata la picioare si mai scazuta la nivelul capului. Nu in ultimul rand aceasta este si o solutie estetica lasandu-ti loc pentru creativitate nelimitata. In cazul incalzirii cu radiatoare, aerul cald incepe sa urce de la distanta de un metru deasupra podelei, concentrandu-se inspre tavan. Ramane in aceasta zona pana cand se raceste, apoi coboara transformandu-se intr-un curent rece la nivelul picioarelor.

Din punctul de vedere al costurilor de exploatare, incalzirea prin pardoseala poate fi cu pana la 40% mai economica, daca este folosita impreuna cu o centrala termica murala in condensatie sau cu panouri solare. In cazul functionarii cu un sistem clasic de furnizare a agentului termic cu centrale termice murale obisnuite se poate obtine o economie de pana la 20%. Economia de energie provine din folosirea eficienta a caldurii si in loc sa incalzim aerul care sta lipit de tavan si nu intra in contact cu corpul nostru, incalzim exact spatiul destinat corpului.

Va informam ca exista doua tipuri de sisteme pentru solutia de termica prin pardosela:

- Cu conducte prin care este recirculat un agent termic furnizat de centrale termice;

- Cu cablu electric, situatie in care sistemul poate fi alimentat numai cu energie electrica.

Prima varianta nu poate oferi o acoperire totala a necesarului termic, deci vor fi necesare si alte sisteme suplimentare de incalzire. In plus, aceasta varianta ridica inaltimea podelei cu 10-20cm pentru a putea fi instalata, cea ce inseamna costuri suplimentare de investitie.

Specialistii insa recomanda aceasta varianta pentru ca sistemul poate fi folosit in dublu sens: atat pentru incalzire, cat si pentru racire. Vara pot fi racite suprafetele, economisind cheltuielile cu electricitatea si eliminand disconfortul provocat de aparatul de aer conditionat. In plus, sistemul este compatibil cu centrale murale pe gaz, centrale electrice, centrale ce folosesc biomasa (peleti, lemne, bricheti), pompa de caldura sau panourile solare. Aceasta inseamna ca poti obtine o economie mult mai mare la cheltuielile cu incalzirea si in acelasi timp adopta un stil de viata ecologic.

Daca vorbim de cea de-a doua varianta, sistemul pe cablu electric, instalatia in sine este mai ieftina decat cea cu tevi. Dar datorita costului mai mare al kw electric, cheltuielile totale de utilizare sunt mult mai mari. Sistemul se utilizeaza in principal pentru a incalzi suprafete relativ mici, ajutand la imbunatatirea confortului, dar nu ca solutie unica de incalzire.

Tot mai multe persoane evita incalzirea prin pardoseala crezand mitul ca astfel vor inhala praf si vor dezvolta alergii insa datorita transferului termic foarte mic prin intermediul fenomenului de convectie, incalzirea prin pardoseala nu antreneaza praful si alergenii.