Adrax Construct SRL
J40/2149/2005
INACTIV

Adrax Instal SRL
CIF: 35462533
J40/731/2016

Adrax Instal Servicii SRL
CIF: 41594440
J40/11648/2019

Adrax Instal Gaz SRL
CIF: 46813044
J40/17884/2022

ATENTIE !!!

PENTRU SIGURANTA DUMNEAVOASTRA APELATI DOAR LA SOCIETATI AUTORIZATE IN DOMENIUL GAZELOR NATURALE DE CATRE ANRE SOLICITAND FACTURI SI COPII DUPA AUTORIZATIILE DE PROIECTARE SI EXECUTIE.
NU colaboram cu asociatiile de locatari/proprietari in vederea efectuarii verificarii/reviziei la instalatia de gaze si montaj detector(senzor gaze) daca nu exista contorizare individuala pe fiecare apartament in parte

Alegerea modalitatii de preparare a apei calde

Alegerea modalitatii de preparare a apei calde

Alegerea modalitatii de preparare a apei calde

Exista o gama larga de moduri de preparare a apei calde. Avem modul clasic de preparare, cu acumulare, sau instant, fiecare mod beneficiind de avantaje specifice. Centralele termice pe gaze cu sistem cu acumulare sunt tot mai performante, in timp ce aparatele instant sunt usor de montat si ocupa mai putin spatiu..

Boilerele

Dupa cum bine stiti apa din cazanul boilerului este incalzita cu ajutorul mai multor tipuri de combustibili: energie electrica, gaz, pe baza de ulei sau propan. Boilerele functioneaza pe baza unui cazan, apa este retinuta si incalzita prin intermediul acestuia. Turul de la centrala gaze de incalzire este legat la boiler, iar circulatia agentului termic intre centrala termica gaze si boiler este realizata cu ajutorul pompei de circulatie pentru prepararea apei calde menajere. Caldura agentului termic este cedata apei rece din boiler prin serpentina boilerului.

Mai exista si alte tipuri de boilere performante, cel ce functioneaza pe principiul „tank in tank” si cel cu acumulare bivalenta.
Boilerele cu acumulare tip „tank in tank” au un sistem alcatiut dintr-un balon intern din otel inoxidabil in care este incalzita apa, avand putere ridicata, atat ca debit de varf, cat si ca debit continuu. Boilerul pe sistem “tank in tank” are temperatura apei uniforma in tot rezervorul, iar datorita micilor contractii, cauzate de variatiile de presiune, se impiedica aparitia calcarului.

Boilerele cu acumulare bivalenta sunt dotate cu una sau doua serpentine de suprafata mare, cu volum de pana la 1.000 de litri.

Pe piata exista o diveritate de centrale gaze cu boiler incorporat sau cu corp separat destinate producerii cu acumulare a apei calde menajere.

Instantele

Centralele termice gaze de tip instant ocupa un spatiu redus si realizeaza o reducere de energie de pana la 30%. Aparatele instante nu au rezervor si incalzesc direct apa rece, electric sau cu ajutorul gazului, in timp ce aceasta trece prin aparat. Asigura un flux continuu de apa calda, dar presiunea este redusa. Nu este recomandata utilizarea apei calde la baie si la bucatarie in acelasi timp, tocmai pentru ca presiunea va fi prea redusa. De asemenea, e bine de stiut ca instanturile pe gaz tind sa incalzeasca o cantitate mai mare de apa decat cele pe energie electrica.