Adrax Instal Gaz SRL
CIF: 46813044
J40/17884/2022

Adrax Instal Servicii SRL
CIF: 41594440
J40/11648/2019

ATENTIE !!!

PENTRU SIGURANTA DUMNEAVOASTRA APELATI DOAR LA SOCIETATI AUTORIZATE IN DOMENIUL GAZELOR NATURALE DE CATRE ANRE SOLICITAND FACTURI SI COPII DUPA AUTORIZATIILE DE PROIECTARE SI EXECUTIE.
NU colaboram cu asociatiile de locatari/proprietari in vederea efectuarii verificarii/reviziei la instalatia de gaze si montaj detector(senzor gaze) daca nu exista contorizare individuala pe fiecare apartament in parte

Alegerea radiatoarelor

Alegerea radiatoarelor

Alegerea radiatoarelor

Radiatoarele sunt corpuri de incalzire ce se monteaza aparent, de preferat sub fereastra deoarece pierderile de caldura sunt mult mai mari prin aceasta zona. Fac exceptie corpurile de incalzit din baie si de pe casa scarilor.

Tipuri de radiatoare:

- Radiatoare din aluminiu – acestea permit o incalzire maxima, sunt realizate dintr-un material usor si foarte bun conductor termic, se prezinta sub forma de elementi de diferite dimensiuni standardizate.

- Radiatoare din otel – sunt confectionate din tabla de diferite grosimi in functie de producator, aceste radiatoare se gasesc sub forma de panouri de inaltimi si lungimi standard.

- Radiatoare din fonta – se gasesc in comert sub forma de elementi de diferite dimensiuni functie de producator, un dezavantaj il reprezinta greutatea sporita pe care acesta o are fiind dificil de manipulat.

- Radiatoare tip portprosop speciale pentru baie – sunt concepute special pentru a fi montate in baie, au o forma special conceputa astfel incat sa poata fi folosit ca suport pentru prosoape dar si pentru uscarea rapida a acestora.

Dimensiunile radiatoarelor se vor alege in functie de:

- Destinatia incaperii (ex. baie, bucatarie, dormitor etc.), in fiecare incapere trebuie mentinuta o temperatura optima pentru a spori confortul utilizatorului, de exemplu in dormitoare este de dorit a se mentine o temperatura optima de 20°C.

- Temperatura exterioara, tara noastra se imparte in 4 mari zone climatice, Bucurestiul fiind in zona climatica II cu temperatura exterioara de -15°C.

- Tipul radiatorului (ex. aluminiu, otel, fonta etc.), fiecare tip de radiator are o anumita putere termica in functie de producator si de materialul din care este confectionat.

- Dimensiunile incaperii, cu cat incaperile sunt mai mari cu atat necesarul de caldura va fi mai mare. In general, radiatoarele trebuie sa asigure o putere de 50-60 W/m3.

- Materialele de constructie din care sunt realizati peretii exteriori si grosimea lor si grosimea termoizolatiei, transferul termic dintre fata interiora si fata exteriorara a peretelui depinde clar de acesti factori, de exemplu cladirile realizate din blocuri BCA au o comportare superioara elementelor realizate din caramida.