Adrax Instal Gaz SRL
CIF: 46813044
J40/17884/2022

Adrax Instal Servicii SRL
CIF: 41594440
J40/11648/2019

ATENTIE !!!

PENTRU SIGURANTA DUMNEAVOASTRA APELATI DOAR LA SOCIETATI AUTORIZATE IN DOMENIUL GAZELOR NATURALE DE CATRE ANRE SOLICITAND FACTURI SI COPII DUPA AUTORIZATIILE DE PROIECTARE SI EXECUTIE.
NU colaboram cu asociatiile de locatari/proprietari in vederea efectuarii verificarii/reviziei la instalatia de gaze si montaj detector(senzor gaze) daca nu exista contorizare individuala pe fiecare apartament in parte

Stabilirea tipului de combustibil/sursei de energie pentru centrale termice

Stabilirea tipului de combustibil/sursei de energie pentru centrale termice

Stabilirea tipului de combustibil/sursei de energie pentru centrale termice
Pentru a stabili sursa de energie pentru centrale termice trebuie avute in vedere resursele ce ne sunt cel mai la indemana, cheltuielile legate de utilizare (ce contin in primul rand cheltuielile pentru combustibili si energie, cheltuielile pentru energia suplimentara si pentru materialele necesare in functionare), cheltuielile pentru transport si depozitarea combustibililor; apoi trebuie avute in vedere cheltuielile pentru investitii, aici intrand cheltuielile propriu-zise de investitie, precum si cele de reparatii, cheltuielile legate de intretinere, supraveghere si curatire si neparat trebuie sa avem in vedere si alte cheltuieli cum ar fi cheltuielile suplimentare pentru asigurari, diverse plati etc.
Centralele pe gaz natural (gaz metan):
Centralele pe gaze natural (gaz metan) sunt tot mai utilizate datorita pretului gazului relativ scazut. Acestea au un randamant de multe ori superior centralelor ce folosesc alt tip de combustibil. Au dimensiuni compacte comparativ cu centralele pe combustibil solid, permit folosirea de automatizari ce conduc la realizarea de economii de combustibil si ofera usurinta si confort ridicat in exploatare. Instalatia de incalzire de cele mai multe ori este una simpla, fara elemente speciale. Se poate utiliza pentru toate tipurile de instalaltii de incalzire (cu radiatoare, cu panouri radiante, incalzire in pardoseala, cu ventiloconvectoare, etc.). Costurile pentru instalare gaze Bucuresti pot fi in cele mai multe cazuri unele reduse.
Este bine de stiut ca pentru toate echipamentele cu functionare pe gaz montajul se face numai de catre firme specializate si agrementate in instalare gaze, necesita conditii speciale de montaj (loc de montaj, spatiu, prize de aer, etc), uneori costurile de conectare (racordare) la reteaua de gaz pot fi foarte mari. Ca la orice consumator de gaz, sunt necesare elemente suplimentare de siguranta (detector gaze).
Centralele pe GPL
Acestea sunt practic centrale cu functionare pe gaz metan adaptate pentru functionarea pe GPL (arzatorul sau duzele schimbate). Randamentul este ridicat, insa inferior centralelor pe gaz.
Are dimensiuni compacte. Instalatia este una simpla, asemenea centralelor pe gaz metan. Se recurge la automatizari in cazul in care dorim economisirea de combustibil si cresterea comfortului.
Cu toate acestea trebuie sa ne gandim ca avem nevoie de o retea de alimentare cu combustibil speciala, cu un cost destul de ridicat care necestita anumite conditii de amplasare, spatiu, masuri de siguranta etc, ceea ce face ca acest tip de instalatie sa nu poata fi montat in orice situatie. Iar costul combustibilului GPL este unul ridicat comparativ cu cel al gazului metan.
Centralele pe combustibil lichid (motorina, combustibil tip M sau pacura)
Ce ne-ar putea avantaja in unele situatii la aceste centrale ar fi costul redus al combustibilului, insa prezinta mai multe dezavantaje. Necesita sistem special de alimentare si stocare a combustibilului, sunt centrale mari, de pardoseala, deci ocupa un spatiu mare. Necesita cos de fum dimensionat corespunzator si reviziile se vor face mai des decat in cazul centralelor pe gaz sau GPL.
Centralele pe combustibil solid (lemn, peleti, carbuni, brichete)
Centralele pe combustibil solid in anumite situatii folosesc combustibili ecologici (lemn, brichete, peleti). Costurile de exploatare sun relativ scazute iar combustibilul este intalnit in toate zonele tarii.
In cazul centralelor pe peleti confortul legat de exploatare se ridica aproape de cel al centralelor pe gaz, frecventa alimentarii depinde de marimea buncarului de alimentare: cu cat acesta este mai mare, cu atat se alimenteaza mai rar.
Ca in cazul oricarei centrale avem si puncte in minus. Un punct in minus este acela ca centrala trebuie alimentata des cu combustibil (in cazul centralelor pe lemn, carbuni, brichete), alta este necesitatea operatiunii de intretinere frecventa (inlaturare cenusa, curatare camera de ardere, etc.). Instalatia aferenta este una speciala, care presupune elemente specifice de dimensiuni mari (vase de expansiune, stocatoare, pompe, elemente de siguranta si control).
Necesita existenta unui cos de fum dimensionat corespunzator.
Centralele electrice:
Centralele electrice au randament ridicat, costul initial este redus in comparatie cu alte tipuri de centrale. Exista pe piata centrale cu o plaja mare de puteri (incepnad cu 4 kw). Se preteaza foarte bine pentru spatiile cu suprafata mica, unde necesarul termic este redus (garsoniere, mici spatii comerciale, etc.). Reteaua de electricitate are o raspandire foarte buna la nivelul tarii. Instalatia de incalzire aferenta este una simpla, fara elemente speciale. Centralele au dimensiuni reduse, sunt silentioase, nu degaja noxe iar reviziile se vor face mai rar in comparatie cu alte centrale (centrale termice pe gaz, centrale termice de apartament pe gaz, centrale pe GPL, centrale pe combustibil solid, etc.).
Cea mai mare parte a centralelor necesita retea electrica de 380V, facand exceptie centralele de pana in12 kW. Instalatia electrica din imobil trebuie dimensionata corespunzator. Puterea tuturor consumatorilor electrici din imobil (inclusiv a centralei) nu trebuie sa depaseasca puterea pentru care a fost conceputa instalatia electrica. In cazul unei centrale ce depeste 12 kW nu este de ajuns faptul ca exista retea trifazica (380V) in imobil, ci este necesar si ca instalatia sa poata face fata puterii electrice instalate in imobil. Puterea insumata a tuturor consumatorilor electrici din casa nu trebuie sa depaseasca puterea maxima pentru care a fost proiectata instalatia electrica (Exemplu: 24 kW centrala termica + 1 kW frigiderul + 2 kW masina de spalat + 1,5 kW fierul de calcat +….etc.). Pentru a afla care este puterea maxima la care poate face fata instalatia dumneavoastra electrica, consultati contractul cu furnizorul de energie electrica.
Cand ne gandim sa instalam o centrala electrica trebuie sa avem in vedere si costul ridicat al energiei electrice, in anumite situatii, costul de racordare la reteaua de furnizare a energiei electrice fiind unul ridicat.